Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Οδηγός Αγοράς Νέας Τηλεόρασης: 5 Συμβουλές

Αγορά Νέας Τηλεόρασης 5 Συμβουλές

Οδηγός αγοράς τηλεόρασης, συμβουλές, τι να προσέξεις στην αγορά νέας τηλεόρασης, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Βρες την ιδανική τηλεόραση που ταιριάζει στα δικά σου μέτρα και στο χώρο σου, είτε αυτός είναι το σπίτι, εξοχικό, κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, κουζίνα κτλ.
Με την τηλεόραση να παραμένει ένα από τα αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και με τις τιμές πλέον να έχουν μια σχετική μείωση σε σχέση με τις τιμές των νέων τηλεοράσεων πριν μερικά χρόνια θα προσπαθήσουμε παρακάτω να βρούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά για την αγορά μιας νέας τεχνολογίας τηλεόρασης.

Για εσένα που θέλεις να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση ποδοσφαιρικούς αγώνες, ταινίες, παιχνίδια και σύνδεση με παιχνιδομηχανές σε ανάλυση HD, 4K, UHD ή θέλεις απλά μια φθηνή και απλή τηλεόραση αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονη με ψηφιακό δέκτη ώστε να βλέπεις με φίλους ή όχι και ψάχνεις αφορμή να αλλάξεις την παλιά σου τηλεόραση σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips με το τι να προσέξεις στην αγορά της νέα σου τηλεόρασης.

Άλλωστε σίγουρα έχεις σταθεί σε ένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα με πολλές τηλεοράσεις και δεν ξέρεις τι να αγοράσεις, ας σε βοηθήσουμε λίγο με μερικά μυστικά για την αγορά της.

5 Βασικά Χαρακτηριστικά Για Σωστή Επιλογή Τηλεόρασης

1. Μέγεθος Τηλεόρασης – Απόσταση Θέασης

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι τηλεόραση να πάρω; πόσο μεγάλη; 32 ίντσες, 42 ίντσες, 40 ίντσες, 49 ίντσες ή μήπως μεγαλύτερη; Πέρα από την αίσθηση μια μεγάλης τηλεόρασης πρέπει όμως να δεις τον χώρο που έχεις και την απόσταση από την θέαση της τηλεόρασης.

Ο υπολογισμός για την ιδανική απόσταση είναι όσες ίντσες είναι η τηλεόραση η απόσταση θέασης πρέπει να είναι 1,5 φορές παραπάνω από το μέγεθος της οθόνης. Καλό θα ήταν να βάλεις μια μέχρι 32 ίντσες σε κρεβατοκάμαρα και μια σαφώς μεγαλύτερη στο σαλόνι. Βέβαια όσο μεγαλύτερη και καλύτερη είναι η ανάλυση τόσο πιο κοντά μπορείς να την βάλεις χωρίς πρόβλημα διότι έχει καλύτερη και καθαρότερη εικόνα και δεν κουράζει το μάτι.

Μπορείς να δεις έναν ενδεικτικό οδηγό απόστασης στον παρακάτω πίνακα.

Οθόνη σε InchesΑπόσταση Θέασης Σε Μέτρα
32″1,2m
40″

50″

55″
1.5m

2m

2,8m
Οι τιμές παραπάνω είναι ενδεικτικές για HDTV 4Κ με γωνία θέασης 30 μοίρες.

Επεξήγηση:

Διαγώνιος x 1,5

Απλά μετά μετέτρεψε τις ίντσες σε εκατοστά.

2. Ανάλυση

Στις νέες τηλεοράσεις η ανάλυση παίζει σημαντικό ρόλο, μπορείς να βλέπεις εικόνα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επεξήγηση των δημοφιλών αναλύσεων παρακάτω.

Ανάλυση 4K UHD – 4K, Ultra HD, Ultra-High Definition (3840X2160)

Ανάλυση 1080P – Full HD, FHD, HD, High Definition (1920χ1080)

3. Hz Refresh Rate – Ρυθμός Ανανέωσης

Βασικό ρόλο βέβαια παίζει και ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας (Hz) όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή της εικόνας ανά δευτερόλεπτο τόσο το καλύτερο η φυσικότητα της κίνησης. Οι παραδοσιακές τηλεοράσεις έχουν 60Hz frames ανά δευτερόλεπτο. Οι νέες τηλεοράσεις 4k έχουν ρυθμούς ανανέωσης εικόνας από 120Hz έως 200Hz και είναι μια καλή επιλογή. Οι κατασκευαστές όμως δίνουν την δικιά τους ονομασία για το Refresh rate. Άλλωστε το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει ανάμεσα σε 30 fps και 60 fps (frame pre second).

4. Τύπος

SmartTv – LED – QLED – OLED

Σε σύγκριση με τις LED – OLED είναι καλύτερη η QLED σε εικόνα και χαρακτηριστικά όμως οι QLED τηλεοράσεις είναι ακόμα κάπως ακριβές. Επέλεξε μια OLED TV 4k UHD που μπορείς να βρεις σε σχετικά καλή τιμή.

Βασικά χαρακτηριστικά SmartTv:

  • Wi – Fi / Lan (Για σύνδεση στο ίντερνετ με εφαρμογές όπως YouTube, Netflix)
  • HDMI (Για σύνδεση με PlayStation, κάμερες, κτλ)
  • Media Player
  • Φωνητικές εντολές

5. Χρώματα

Όσων αφορά τα χρώματα, οι νέες τηλεοράσεις έχουν γενικά καλά χρώματα και έχουν εργοστασιακές ρυθμίσεις με presets ρυθμίσεις για ταινία, παιχνίδι, αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις κτλ. Για εξειδικευμένη ρύθμιση γενικά να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στην ρύθμιση στο λευκό και το μαύρο.

Συμπέρασμα:

Με λίγα λόγια αν έχεις χώρο και χρήματα με μια μεγάλη τηλεόραση νέας τεχνολογίας θα απολαύσεις είτε αυτό είναι gaming, ταινίες, αγώνες κτλ.

Τώρα που έχεις μια συνολική εικόνα για τα βασικά χαρακτηριστικά μιας καλής τηλεόρασης βρες τις τρέχουσες προσφορές και κουπόνια για τηλεόραση από τα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών.


Επέλεξε τη διαγώνιο της οθόνης που επιθυμείς και την απόσταση θέασης.

Με το παρακάτω κουμπί πήγαινε στις e-shop.gr τηλεοράσεις ώστε να σου βρεις την κατάλληλη τηλεόραση σύμφωνα με όσα εξηγήσαμε παραπάνω! Η δες τις τρέχουσες eshop.gr προσφορές.

Όλες Οι eshop.gr Τηλεοράσεις


Πάτησε το παρακάτω κουμπί και πήγαινε να δεις τις Public τηλεοράσεις ώστε να σου βρεις την κατάλληλη τηλεόραση σύμφωνα με όσα εξηγήσαμε παραπάνω! Η δες τις τρέχουσες public προσφορές.

Όλες Οι Public Τηλεοράσεις

Πάτησε το παρακάτω κουμπί και πήγαινε να δεις τις kostovolos τηλεοράσεις ώστε να σου βρεις την κατάλληλη τηλεόραση σύμφωνα με όσα εξηγήσαμε παραπάνω! Ή δες τις τρέχουσες kotsovolos προσφορές.

Όλες Οι Kotsovolos Τηλεοράσεις


Συχνές Ερωτήσεις

Τι τηλεόραση να πάρω για το σαλόνι;

Ο υπολογισμός για την ιδανική απόσταση είναι όσες ίντσες είναι η τηλεόραση η απόσταση θέασης πρέπει να είναι 1,5 φορές παραπάνω από το μέγεθος της οθόνης.

Τι τηλεόραση να πάρω για το υπνοδωμάτιο;

Για το υπνοδωμάτιο μια τηλεόραση 32″ ίντσες είναι μια τέλεια επιλογή.

Τι τηλεόραση να πάρω για το PS5;

Για την παιχνιδομηχανή PS5 ιδανική τηλεόραση είναι πάνω από 42″ ίντσες.

Απόσταση από τηλεόραση 55 ιντσών

Τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας 4K η απόσταση θα πρέπει να είναι από 1.5 έως 2,5 φορές παραπάνω από το την διαγώνιο της τηλεόρασης – Διαγώνιος x inches και μετατροπή σε εκατοστά.


Τελευταία ενημέρωση 04/09/2023 στις 11:49μμ

Σχετικά: Sotos Panagopoulos

Οδηγός Αγοράς Νέας Τηλεόρασης: 5 ΣυμβουλέςΟ Sotos είναι ο ιδρυτής του kouponia365, μιας πλατφόρμας που συγκεντρώνει εκπτωτικά κουπόνια με εκπτωτικούς κωδικούς, προσφορές, εκπτώσεις κτλ. Σκοπός της είναι να βοηθά για αγορές με όφελος. Εκτός από την αγάπη του για το ίντερνετ και το μάρκετινγκ του αρέσει η γυμναστική, το τρέξιμο και το καλό φαγητό.

Twitter

Αφήστε μια απάντηση