Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 στις 1:20
Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Αγορά Νέας Τηλεόρασης: 5 Συμβουλές

Αγορά Νέας Τηλεόρασης 5 Συμβουλές
Αγορά Νέας Τηλεόρασης 5 Συμβουλές

Αγορά τηλεόρασης συμβουλές, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Βρες την ιδανική τηλεόραση που ταιριάζει στα δικά σου μέτρα και στον χώρο σου, είτε αυτός είναι το σπίτι, εξοχικό, κρεβατοκάμαρα κτλ.
Με την τηλεόραση να παραμένει ένα από τα αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και με τις τιμές πλέον να έχουν μια σχετική μείωση σε σχέση με τις τιμές των νέων τηλεοράσεων πριν μερικά χρόνια θα προσπαθήσουμε παρακάτω να βρούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά για την αγορά μιας νέας τεχνολογίας τηλεόρασης.

Για εσένα που θέλεις να παρακαλουθήσεις στην τηλεόραση αγώνες, έργα, σε ανάλυση HD, 4K, UHD ή θέλεις απλά μια φθηνή απλή τηλεόραση αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονη με ψηφιακό δέκτη  τηλεόραση με φίλους ή όχι και ψάχνεις αφορμή να αλλάξεις την παλιά σου τηλεόραση σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips με το τι να προσέξεις στην αγορά της νέα σου τηλεόρασης.

Άλλωστε σίγουρα έχεις σταθεί σε ένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα με πολλές τηλεοράσεις και δεν ξέρεις τι να αγοράσεις, ας σε βοηθήσουμε λίγο με μερικά μυστικά για την αγορά της.

5 Βασικά Χαρακτηριστικά Για Σωστή Επιλογή Τηλεόρασης

1. Μέγεθος Τηλεόρασης – Απόσταση Θέασης

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι τηλεόραση να πάρω; πόσο μεγάλη; 32 ίντσες, 42 ίντσες, 40 ίντσες, 49 ίντσες ή μήπως μεγαλύτερη; Πέρα από την αίσθηση μια μεγάλης τηλεόρασης πρέπει όμως να δεις τον χώρο που έχεις και την απόσταση από την θέαση της τηλεόρασης. Ο υπολογισμός για την ιδανική απόσταση είναι όσες ίντσες είναι η τηλεόραση η απόσταση θέασης πρέπει να είναι 1,5 φορές παραπάνω από το μέγεθος της οθόνης. Καλό θα ήταν να βάλεις μια μέχρι 32 ίντσες σε κρεβατοκάμαρα και μια σαφώς μεγαλύτερη στο σαλόνι. Βέβαια όσο μεγαλύτερη και καλύτερη είναι η ανάλυση τόσο πιο κοντά μπορείς να την βάλεις χωρίς πρόβλημα διότι έχει καλύτερη και καθαρότερη εικόνα και δεν κουράζει το μάτι.

Μπορείς να κάνεις τον υπολογισμό σωστής απόστασης της τηλεόρασης αυτόματα εδώ.

Επεξήγηση:

pixels wide = Πλάτος – Δες τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης πχ (1920x)

pixels height = Ύψος – Δες τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης πχ (x1080)

2. Ανάλυση

Στις νέες τηλεοράσεις η ανάλυση παίζει σημαντικό ρόλο, μπορείς να βλέπεις εικόνα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επεξήγηση των δημοφιλών αναλύσεων παρακάτω.

Ανάλυση 4K UHD – 4K, Ultra HD, Ultra-High Definition (3840X2160)

Ανάλυση 1080P – Full HD, FHD, HD, High Definition (1920χ1080)

3. Hz Refresh Rate

Βασικό ρόλο βέβαια παίζει και ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας (Hz) όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή της εικόνας ανά δευτερόλεπτο τόσο το καλύτερο. Οι παραδοσιακές τηλεοράσεις έχουν 60Hz frames ανά δευτερόλεπτο. Οι νέες τηλεοράσεις 4k έχουν ρυθμούς ανανέωσης εικόνας από 120Hz έως 200Hz και είναι μια καλή επιλογή. Οι κατασκευαστές όμως δίνουν την δικιά τους ονομασία για το contrast ratio.

4. Τύπος

SmartTv – LED – QLED – OLED

Καλύτερη η QLED σε εικόνα και χαρακτηριστικά σε σχέση με την LED και OLED, όμως οι QLED τηλεοράσεις είναι ακόμα κάπως ακριβές. Επέλεξε μια OLED TV 4k UHD που μπορείς να βρεις σε σχετικά καλή τιμή.

5. Χρώματα

Όσων αφορά τα χρώματα, οι νέες τηλεοράσεις έχουν γενικά καλά χρώματα και έχουν presets ρυθμίσεις για ταινία, παιχνίδι, αθλήματα κτλ. Για εξιδικευμένη ρύθμιση γενικά να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στην ρύθμιση στο λευκό και το μαύρο.

Συμπέρασμα:

Με λίγα λόγια αν έχεις χώρο και χρήματα με μια μεγάλη τηλεόραση νέας τεχνολογίας θα απολαύσεις είτε αυτό είναι gaming, ταινίες, αγώνες κτλ.

Τώρα που έχεις μια συνολική εικόνα για τα βασικά χαρακτηριστικά μιας καλής τηλεόρασης βρες τις τρέχουσες προσφορές και κουπόνια για τηλεόραση από τα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Επέλεξε τη διαγώνιο της οθόνης που επιθυμείς και την απόσταση θέασης. H παρακάτω εφαρμογή της Media Markt θα σε μεταφέρει στο κατάστημα της ώστε να σου δείξει την κατάλληλη τηλεόραση σύμφωνα με όσα εξηγήσαμε παραπάνω!


Όλες Οι Προσφορές Για Τηλεοράσεις

Αφήστε μια απάντηση