Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Αγορά Και Σύγκριση – Mirrorless Vs DSLR

Αγορά Και Σύγκριση – Mirrorless Vs DSLR

Mirrorless: Όπως λέμε compact και DSLR… μαζί!

Εάν θέλεις να ασχοληθείς λίγο πιο σοβαρά με τη φωτογραφία αλλά διστάζεις επειδή σε «τρομάζουν» εκείνες οι ογκώδεις μηχανές DSLR με τους τεράστιους φακούς, υπάρχει λύση.  H λύση ονομάζεται «mirrorless»!!!.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια επανάσταση στο χώρο της φωτογραφίας και αυτό διότι οι μηχανές mirrorless συνδυάζουν την ποιότητα και τις δυνατότητες των DSLR με το μικρό μέγεθος των compact! Μπορείς να βρεις σε προσφορά κάμερες της Canon!  Γιατί όμως να επιλέξεις mirrorless;

Γιατί mirrorless;

Mirrorless τι είναι; Γιατί αυτές οι μηχανές δεν έχουν καθρέφτη; Οι άλλες έχουν;  Και τι είναι αυτός ο καθρέπτης; Οι DSLR από την εποχή της αναλογικής φωτογραφίας διαθέτουν έναν μικρό καθρέφτη, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω από το φακό και ανασηκώνεται στιγμιαία τη στιγμή που πατάς το κλείστρο.

Ο καθρέπτης αυτός εξυπηρετεί για να βλέπεις «μέσα από το φακό» στο οπτικό σκόπευτρο για να καδράρεις το θέμα σου. Επιπλέον, από πάνω υπάρχει μια ογκώδης οπτική διάταξη που ονομάζεται «πεντάπρισμα». Όλα αυτά δεν υπάρχουν στις mirrorless. Οπτικό σκόπευτρο και πεντάπρισμα έχουν καταργηθεί και τη θέση τους έχει πάρει ο οπτικός αισθητήρας κι ένα ηλεκτρονικό (με οθόνες OLED υψηλής ανάλυσης στα πιο προηγμένα μοντέλα) σκόπευτρο.

DSLR σε μέγεθος… τσέπης

Οι mirrorless επομένως είναι κάτι ανάμεσα σε DSLR και compact, ωστόσο διαφέρουν από τις τελευταίες στο ότι διαθέτουν εναλλάξιμους φακούς, όπως τα μεγαλύτερα «ξαδέρφια» τους.

Προσφέρουν το ιδανικό «form factor» για να ξεκινήσει κανείς τη μύησή του στην τέχνη της φωτογραφίας, ενώ παράλληλα είναι μικρές, βολικές και ως γνήσια… παιδιά της ψηφιακής εποχής, πανίσχυρες. Διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά των DSLR (χειροκίνητος έλεγχος παραμέτρων, μεγάλη γκάμα φακών), ενώ προσφέρουν και προηγμένες λειτουργίες, όπως λήψη βίντεο Full HD και σε κάποιες περιπτώσεις , ή Wi-Fi σύνδεση και έλεγχο με το smartphone και πολλά άλλα.

«Ζύγισε» την κάμερα σου

Επειδή άλλο να το διαβάζεις ή να το ακούς και άλλο να το βλέπεις με τα μάτια σου, πριν αγοράσεις οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή, καλό είναι να τη δεις από κοντά.

Όχι τόσο για να διαπιστώσεις τις δυνατότητές της, όσο για να τη «ζυγίσεις» στο χέρι, να δεις κατά πόσο είναι εργονομική και σε τελική ανάλυση εάν σε βολεύει στο κράτημα.

Αγόρασε mirrorless

Μια από τις δημοφιλέστερες mirrorless φωτογραφικές μηχανές της αγοράς είναι η Canon EOS M10 15-45mm Kit η οποία διατίθεται σε λευκό και μαύρο χρώμα και θα γίνει το αγαπημένο σου αξεσουάρ σε κάθε έξοδο. Τράβηξε φωτογραφίες με άψογη ανάλυση 18 megapixel και Full HD video.

Διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη αφής για να τραβάς άψογες selfies, είναι μικρή σε μέγεθος και χωράει παντού, υποστηρίζει Wi-Fi & NFC, για ασύρματη σύνδεση με το κινητό σου, ενώ διαθέτει πλήθος από χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες.

Αφού λοιπόν έμαθες ποιο είναι τα συν της mirroless φωτογραφικής μηχανής.

  • Μεγάλη συλλογή από mirrorless της και αν υπάρχει διαθέσιμο kotsovolos κουπόνι.

Μετάβαση Στο kotsovolos.gr

Μετάβαση Στο Public

Μετάβαση Στο e-shop.gr


 

Τελευταία ενημέρωση 05/09/2023 στις 05:29μμ

Σχετικά: Sotos Panagopoulos

Αγορά Και Σύγκριση - Mirrorless Vs DSLRΟ Sotos είναι ο ιδρυτής του kouponia365, μιας πλατφόρμας που συγκεντρώνει εκπτωτικά κουπόνια με εκπτωτικούς κωδικούς, προσφορές, εκπτώσεις κτλ. Σκοπός της είναι να βοηθά για αγορές με όφελος. Εκτός από την αγάπη του για το ίντερνετ και το μάρκετινγκ του αρέσει η γυμναστική, το τρέξιμο και το καλό φαγητό.

Twitter

Αφήστε μια απάντηση